Ny rapport i samarbejde med MH24: Børn har fået det bedre i fritidslivet
januar 15, 2018
To nye camps på programmet
marts 12, 2018

Fotograf: Steen Brogaard. Mikkel Hansen sammen med campdeltagere.

Sportslige fritidsaktiviteter i form af holdsport har til formål at vække glæde og begejstring blandt børn og unge – en glæde til både sporten og fællesskabet. Men desværre er det langt fra altid tilfældet. Alt for mange børn tager ugentligt af sted til diverse sportsaktiviteter med en knude i maven og en frygt for at blive holdt udenfor.

Undersøgelser viser, at 2 ud af 10 børn har oplevet at blive drillet i sådan en grad, at de er taget hjem kede af det fra en sportsaktivitet. Hvert sjette barn har følt sig drillet, mobbet eller holdt udenfor i forbindelse med deres idræt, mens hvert 10. barn i 3.-6. klasse helt er stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel. (Kilde: antibulli.dk)

Dette er baggrunden for, at H.K.H. Kronprinsessen og den danske håndboldstjerne, Mikkel Hansen, gennem deres organisationer, Mary Fonden og MH24 – Mikkel Mod Mobning, i 2016 udviklede det fælles projekt, Antibulli.

Antibulli er et træningsredskab til børnehåndboldtrænere med øvelser og redskaber, der gør det let at arbejde med sammenhold og fællesskab. Grundtanken er, at håndbold skal være for alle, og at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning.

Mikkel Hansen har med foreningen MH24 – Mikkel Mod Mobning siden 2015 arbejdet målrettet for at sikre et bedre fællesskab blandt børn på de danske håndboldbaner. Kronprinsessen har som formand for Mary Fonden siden 2007 arbejdet med mobning og trivsel som et af tre indsatsområder, blandt andet gennem projektet Klubfidusen til børnefodbolden.

Antibulli – sammenholdet vinder altid

H.K.H Kronprinsessen og Mikkel Hansen satte sig i 2016 for at skabe en trivselsindsats målrettet børnehåndbolden. Grundtanken i Antibulli er, at håndbold skal være for alle, og målet er at øge både tryghed og tolerance blandt børnespillerne.

Netop denne sag ligger de to meget på hjerte, for som Kronprinsessen har udtalt: ”Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid.”

Vores samarbejdspartner SPORT 24 er enig i budskabet og fortæller på deres blog:
“Sport skal være sjovt, og ingen bør afholdes fra at lege! Derfor har vi netop indgået et nyt samarbejde med Antibulli om at sælge lækkert Antibulli-tøj fra hummel på sport24.dk. Produkterne vil selvfølgelig blive solgt til fordel for projektet!”

Er du ligeledes enig i budskabet, så støt op om den gode sag. En fælles indsats er vigtig, hvis mobning skal bekæmpes – for husk på: SAMMENHOLDET VINDER ALTID!